Mrazák se v mnoha domácnostech již plně uchytil. Pomáhá při tvorbě ledu, uchovává maso. Když vám zůstane jedna porce z nedělního oběda, obvykle vezměte menší misku a zmrazíte. Mrazit můžete také sezónní zeleninu, ovoce a podobně. Jsou však věci, které by se mrazit neměly, jako například brambory. Co však mrazit můžete?
Contents
Mrazák jako pomoc
Mrazíš, mrazím, mrazíme. Dnes je mrazák přirozenou součástí lednic a také se hojně využívá. Je to skvělá pomoc, když sáhnete jednoduše do mrazáku a máte po ruce bylinky, kopr, maso nebo cokoliv jiného. O některých potravinách přemýšlíte, zda je vůbec můžete dát do mrazáku nebo ne. Jaké to jsou?
Ořechy
Mohou velmi rychle žluknout, když je neukládáte opatrně. Podle typu ořechů se mohou začít kazit třeba po dvou týdnech. Když je dáte do mrazničky, tento proces se zpomalí. Zabalte je do klasického mikrotenového sáčku a uložte do mrazničky.
Bylinky
Když je uložíte jen tak čerstvé do mrazáku, tak zvadnou a budou bez chuti. Přesto je můžete mrazit, jen vyzkoušejte tento jednoduchý trik. Čerstvé bylinky očistěte, nasekejte a přidejte do tvořítek na led. Naplňte je z půlky bylinkami a přidejte olivový olej. Celé tvořítka na led zabalte do potravinové fólie a dejte do mrazáku. Následně vyloupněte kostky bylinek a uložte do sáčků. Ty si předtím popište, ať pak v bylinkách není zmatek.
Syrová vajíčka
Vejce? Mrazit? Možná se to zdá jako scifi, ale je to pravda. Když dostanete čerstvá vejce a vy víte, že za měsíc budete péct dort a upotřebíte je až později, můžete je zmrazit. Rozhodně je nedávejte do mrazáku se skořápkou. Raději ho vyklepněte a přidejte špetku soli. Vajíčko uložte do mrazáku v plastovém sáčku a můžete jej mít v mrazáku až jeden rok.
Leave a Reply