Králičí maso je křehké a jemné, vyzkoušejte ho!

Rádi byste si připravili k obědu nějakou pochoutku z králičího masa? Bojíte se, že je maso špatně stravitelné a tučné? Jste na omylu! Pojďme si králičí maso představit opravdu z blízka!

Chování králíků na maso je dnes naprosto běžné a již před několika staletími se králíci organizovaně chovali pro lidskou potřebu. Postupem času se dařilo vyšlechtit různá masná plemena. Tito králíci pak velice rychle rostou a jejich maso dosahuj výborné kvality. Jak je to ovšem se stravitelností králičího masa a co všechno obsahuje?

Lehce stravitelné s nízkým obsahem tuku

Ač se to nemusí zdát, králičí maso je pro naše tělo lehce stravitelné a to díky jemným svalovým vláknům a minimálnímu množství kolagenu. Také obsahuje nízký obsah tuku a svým složením se velice podobá drůbežímu masu. Maso z králíka patří mezi plnohodnotné zdroje bílkovin a jeho výhodou je, že pokud obsahuje tuky, tak ty s nenasycenými mastnými kyselinami, které jsou pro lidský organismus mnohem příznivější. Co se týče vitamínů, najdeme zde některé vitamíny B a poté draslík, hořčík, zinek nebo síru.

Králičí maso je možné také ogrilovat.
Králičí maso je možné také ogrilovat.

Králičí maso je charakteristické také kratší dobou tepelné přípravy. Věděli jste, že každý Čech v průměru zkonzumuje pouze dva a půl kilogramu králičího masa za rok? Pokud vám to přijde jako velké množství, je potřeba uvést, že za stejnou dobu sní průměrně jeden Čech více než 24 kilogramů drůbežího. To je už docela rozdíl, nemyslíte? Možná je nízká spotřeb způsobena i tím, že nabídka králičího masa v obchodech je opravdu minimální.

Jak králíka připravit?

Pokud jste na králíka přeci jen v obchodě narazili a máte v plánu si ho uvařit, existuje několik způsobů. Z králičího masa lze vytvořit prakticky vše a to od vývaru přes řízek až po vynikající grilovaný kousek. Dušením králičího můžete získat dobré šťavnaté maso, pečení vám zase zajistí lahodnou kůrku a téměř bezpracný oběd. Zaručujeme vám, že receptů naleznete na internetu opravdu mnoho. Neváhejte králičí maso vyzkoušet, pochutnáte si!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*