Zapomeňte na kancelářské sponky a speciální klipy, které jsou dnes v módě! Pokud chcete uchovat potraviny čerstvé nebo zkrátka zamezit rozlití některých tekutin nebo rozsypání dobrot v kabelce, použijte praktické uzávěry.
Poté, co jste roztrhli igelitový sáček plný drobných pochutin, ať už bonbonů či čokolády, je velice těžké ho opětovně uzavřít a předejít vysypání obsahu do kabelky. Zdá se to až jako nemožné, pokud po ruce nenosíte kancelářskou sponu nebo gumičku.
Nicméně je zde trik, který se používá již několik let a pomáhá uzavřít obaly, které jinak uzavíratelné prakticky nejsou. Celý fígl je jednoduchý, trvá jen chvíli a hlavně? Je zadarmo. Pojďme se podívat na návod, jak spolehlivě uzavřít pytlíky pěkným a praktickým uzávěrem.
Co budete potřebovat
Pro začátek je důležité zmínit, že tento trik nefunguje moc dobře s papírovými pytlíky například od mouky či cukru, jelikož tyto sáčky jsou obvykle příliš silné a nedovolují připevnění šroubovacího uzávěru. Nejlepší sáčky jsou plastové.
Potřebujete tedy několik plastových sáčků, lahev s vodou nebo lahev sody v plastu, nůž anebo ostré nůžky. Užitečný může být také kus brusného papíru nebo malý pilník.
A jak na to?
Nejdříve odstraňte všechny kapaliny z lahve a pomocí nože nebo nůžek prorazte otvor v lahvi, a to těsně pod víčkem. Proveďte řez kolem lahve, odstraňte víčko a poté odřízněte tolik přebývající hmoty, jak jen to je možné. Brusným papírem nebo malým pilníčkem odstraňte ostré hrany a otřepy z dolní části uzávěru.
Vezměte si k sobě sáček a připravený „otvírák“. Sejměte víčko z uzávěru, otevřete sáček a protáhněte ho spodní částí uzávěru. Přeložte sáček zpět přes závity a vložte ho do nich. Poté, co jste přidali víčko, můžete sáček pohodlně zašroubovat a věci v kabelce se vám již nerozsypou.
Nejen že takto získáte znovu uzavíratelný sáček, ale odsypávání obsahu bude také mnohem jednodušší. Přidělané víčko lze také posouvat, čímž se zbavujete přebytečného vzduchu a zmenšujete velikost sáčku. Věděli jste, že takto uchovávané potraviny vydrží také déle čerstvé?
Leave a Reply