Doma si můžete vyrobit opravdu vše. Od konferenčního stolku po pomazánky všeho druhu. Jaké jsou ty nejlepší?
Návštěva tu za chvíli bude a vám si vysněný pokrm připálil? Není čas na kapitulaci, na scénu přicházejí pomazánky! Většinu z nich uděláte rychle, namažete na chleba nebo na nakrájený rohlík a na pohoštění máte skvělé jednohubky! Nechte se inspirovat trochou neotřelých tipů.
Zeleninové
Najdete v lednici pomazánkové máslo alá Lučina a zakysanou smetanu? Gratuluji, máte základ skoro každé zeleninové pomazánky. Do zmíněných dvou přísad stačí jen nastrouhat mrkev, rozmixovat papriku, nasekat rajčata a cokoli jiného, jež vám přijde zajímavé a co se dá se zeleninou dělat. Dochuťte bylinkami dle chuti. Pepř, koriandr, bazalka, pažitka. Pro ozvláštnění můžete doplnit i citrónovou šťávou nebo kapičkou olivového oleje.
Ryby
Nejsme sice přímořský národ, tu a tam si však každý „rybičkovou“ pomazánku rád dopřeje. Nejčastější přísadou je bezesporu tuňák, ale můžete použít i jiné ryby. Třeba pomazánka z lososa taky nezní vůbec špatně. Jak na ně? Máslo ušleháme vidličkou a přidáme vybraný druh ryby. Do směsi zamícháme dochucovadlo typu hořčice, kečup, sůl a pepř, dle chuti. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a natvrdo uvařená vejce. Vše řádně zamícháme, aby nám vznikl krém. Naservírujeme na toasty, chleby, veky a můžeme podávat.
Exotika neznámých plodin
Připravujete-li pohoštění na významnější akci jako Silvestr nebo oslava padesátin, můžete vyzkoušet i trochu exotiky. Vyberte si avokádo, ananas, ale i lilek nebo dýni hokaido, zkrátka, co je vám blízké. Postupujte stejně jako při přípravě zeleninových pomazánek, jen místo másla a smetany využijte bílý jogurt. Přeci jen se lepe přizpůsobí novotinám než Lučina, musíte si však dát záležet s dochucovadly. Pak už stačí jen popřát dobrou chuť!
Leave a Reply