Proč pravidelně konzumovat ryby?

Máte rádi rybí maso? Je plné vitamínu a antioxidantů, které tělu prospívají. Například takový pstruh, losos, makrela, sardinky, okoun, štika. Když je připravíte jednoduše a chutně, uděláte skvělý a chutný oběd nebo večeři nejen pro vás, ale také pro celou svou rodinu.

Contents

Rybí maso = zdravé maso

Rybí maso je jednom z nejzdravějších potravin vůbec. Doporučuje se pravidelně konzumovat, protože vás může ochránit před řadou nemocí, například před srdečními chorobami, udržuje v kondici vaše tělo i mozek. Rybí maso obsahuje spoustu prospěšných látek, bílkoviny, vitamíny nebo také antioxidanty. Patří také k významným zdrojem omega-3 mastných kyselin. Co všechno může pravidelná konzumace dopřávat vašemu tělu?

Obsahuje nenasycené mastné kyseliny

Ryby v sobě mají o něco jiný tuk, než je to u klasických zvířat. Rybí tuk se prodává také samostatně a obsahuje velké množství nasycených mastných kyselin (omega-3 mastné kyseliny). Jde o mastné kyseliny, které prospívají lidskému mozku, jsou prevenci vzniku chorob srdce, chrání také šlachy a svaly.

Obsahuje bílkoviny

Bílkoviny z rybího masa jsou kvalitní a velmi snadno stravitelné. Tyto bílkoviny obsahují esenciální aminokyseliny. Bílkoviny přijímané z rybího masa nezůstávají v trávicím ústrojí příliš dlouho, jak je tomu u jiných živočišných bílkovin. Rybí maso obvykle strávíte za dvě až tři hodiny.

Obsahuje vitamíny

Přesněji řečeno spoustu vitamínů. Rybí maso disponuje vitamínem D, komplexem vitamínů B (B1, B2, B6, B12) a A. vitamín D najdete zejména v tučných mořských rybách. Vitamíny A a D pomáhají zdraví kostí, snižují riziko osteoporózy.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*