Nemáte chuť plahočit se v horku pro dobrou kopečkovou zmrzlinu do města? Vyrobte si ji doma!
Domácí zmrzlina má mnoho výhod. Je levnější, nemusíte kvůli ní chodit daleko od bazénu a můžete do ní přidat, cokoliv jen chcete. Máte radši ovocné nebo krémové? Vyrobte si zmrzlinu podle vlastní chuti.
Domácí nanuky
Snad nejjednodušší je příprava domácích nanuků. Potřebujete na ně všehovšudy formičku, kterou seženete v obchodech s potravinářskými nádobami přibližně za stokorunu.
Vyrobit si můžete jak ovocnou dřeň, tak něco tvarohového. Smíchejte například kiwi s mangem, jahody s borůvkami nebo polotučný tvaroh s mléčnou čokoládou. Nezapomeňte přidat trošku cukru, pokud nanuky vyrábíte pro děti. Nechte ve formičkách čtyři hodiny v mrazáku a pochutnejte si. Nebude to chutnat stejně jako z obchodu, ale určitě to oceníte.
Vanilková zmrzlina
Dalším rychlým způsobem, jak připravit domácí zmrzlinu, je využití běžného kuchyňského náčiní, jako je pekáč.
Na přípravu vanilkové zmrzliny budete potřebovat 150 mililitrů smetany, dva bílky, tři žloutky, sáček vanilkového cukru a 60 gramů cukru krupice. Žloutky ušlehejte spolu s cukrem v kovové míse, poté přidejte sníh z bílků a šlehačku ze smetany. A vanilkový cukr. Důkladně promíchejte a nalijte do pekáčku. Ten nechte v mrazáku přibližně tři hodiny.
Taková zmrzlina se dá připravit ze všemožných ingrediencí, dlouho vydrží a nepotřebujete na ni žádné speciální nástroje. Nečekejte ovšem žádný našlehaný zázrak, na jaký jsme zvyklí z cukráren nebo pokud jste někdy vyzkoušeli zmrzlinu ze zmrzlinovače.
Co chutná nejlépe?
Zaručeně nejoblíbenějšími zmrzlinami jsou ty melounové, jahodové nebo třeba banánové. Pokud připravujete zmrzlinu z kyselejších druhů ovoce, jako je kiwi nebo citrón, buďte na výslednou chuť připraveni, nebo zmrzlinu oslaďte.
Leave a Reply