Reflexní nažehlovací obrázky pro větší bezpečí na silnici

Nosit reflexní prvky mimo obec za snížené viditelnosti je dokonce povinnost. Toto nařízení nás nemá omezovat, nýbrž nám připomenout, jak důležité je se na silnicích chránit. Jenže co když bychom se chránit chtěli, ale jsme zapomnětliví a při odchodu z domu si na reflexní prvky nevzpomeneme?
Řešením jsou reflexní nažehlovací obrázky. Aspoň pro dětské oblečení určitě stojí za zvážení. Jsou cenově dostupné, na oblečení je nažehlíte za pár minut, a ještě mohou pomoci zakrýt nevypratelný flíček nebo dírku na teplácích.

Nevyhazujte oblečení, opravte ho

U dětí je naprosto běžné, že se čas od času vrátí domů s roztrženými tepláky nebo flekem, který se nedaří odstranit ani tím nejlepším odstraňovačem skvrn. Nedělejte z toho vědu. Oblečení s tímto defektem není na vyhození, pomohou nažehlovačky.

Nažehlovací obrázek pořídíte zhruba do třiceti korun, a to už se bavíme o opravdu pěkných a barevných nažehlovacích aplikacích. Vystačíte-li si s obyčejnější variantou, za padesát korun dostanete celou sadu – třeba právě reflexní. Pro větší díry a fleky jsou pak vhodné nažehlovací záplaty.

Našijte reflexní prvek a nebojte se o své děti

Děti jsou v silničním provozu nejzranitelnější. Chybí jim pud sebezáchovy, mnohdy neznají silniční pravidla, jsou neopatrné. Právě proto je tak důležité, aby je řidiči viděli. Dítě ale těžko přesvědčíte, aby si při každé cestě do školy a ze školy či na kroužek bralo reflexní pásek. Reflexní klíčenka je o něco lepší, protože tu s sebou obvykle nosí, ale ne vždy si s sebou ven bere klíče.

Jako nejlepší řešení prostě vychází nažehlovací obrázky. Jsou trvale připevněné na oblečení, a tak je dítě nemá šanci zapomenout. Opatřete jimi svrchní oblečení, tedy tepláky, mikiny či bundy. Pak se o své děti nebudete muset bát.

Nažehlovací obrázky pořídíte například v některých galanteriích, případně ve specializovaných e-shopech. E-shop Altima.cz prodává přímo reflexní nažehlovací obrázky.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*