Jablka – proč je často jíst?

Jablko patří mezi velmi oblíbené ovoce, ke svačině je výborné, můžete jej vzít s sebou na cesty. Kromě skvělé chuti má také příznivé účinky na lidské tělo a zdraví. Proč tedy konzumovat jablka? Přinášíme vám hned několik důvodů, proč konzumovat toto ovoce. Do těla dostanete spoustu vitamínů, které tělo potřebuje.

Jablko do každé rodiny

Doporučuje se zejména proto, že obsahuje spoustu vitamínů a minerálů, které do těla dostanete. Doporučuje se, když chtějí ženy otěhotnět, pomáhá na mnoho problémů a zdravotních komplikací. Proč tedy jablka konzumovat? To se dozvíte v následujících řádcích.

Napěchováno vitamíny

Jablko je doslova napěchováno vitamíny, minerály a prospěšnými látkami, které jsou pro tělo nutností. Za vitamíny můžeme zmínit například vitamín C, vitamín A, vitamíny skupiny B, vitamín E, vitamín K. dokonce obsahuje i menší množství vitamínu B. Z minerálů jde například o selen, jód, draslík, fosfor, vápník, hořčík, zinek, železo a další a další minerály. Co se týče prospěšných látek, obsahují pektin, vlákninu, sulfidy, polyfenoly, karoteny a další a další.

Pomáhají při hubnutí

Mají sladkou chuť a nízký obsah kalorií, vysoký obsah vlákniny, pektinu a to z jablek dělá opravdu skvělého pomocníka při hubnutí. Navíc umí skvěle zasytit a brání nadměrnému ukládání vody v těle, což je častá příčina nadbytečných kilogramů.

Detox pro tělo

Jablka jsou silnými detoxikačními potravinami, mohou pomoci při mnoha různých problémech a potížích. Toxické látky, těžké kovy a vše ostatní umí odstranit z těla. Povzbuzuje činnost střev, takže pomáhá při průjmu i při zácpě.

Zpomaluje stárnutí

Říká se o nich, že jsou elixírem mládí a je to tak, pomáhají zpomalovat proces stárnutí. To však neznamená, že budete věčně mladí, když si denně dáte jedno jablko. Může však pomoci regenerovat lidské tělo a to rozhodně není málo.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*