Pečivo s domácí pekárnou: Úspora nebo práce navíc?

By: Phil and Pam Gradwell (to be)

Domácí pekárny jsou dnes pravidelnou součástí mnoha domácností a dokonce se z nich stal oblíbený svatební dar. Není to už jen pomůcka pro celiaky, tedy pro ty, kteří mají alergii na lepek. Přemýšlíte tak nad tím, že si koupíte domácí pekárnu a budete péct voňavé a čerstvé pečivo doma? Není to však ztráta času?

Přeci jen, musíte pečení věnovat čas a také pořídit si domácí pekárnu není levná záležitost. Není lepší prostě jen koupit chleba pohodlně v obchodě?

Pořizovací náklady

By: Remus Pereni

Na začátku je určitě nutné si domácí pekárnu pořídit, pokud jí už nemáte. Vybírejte si vždy kvalitní pekárnu, pokud zvažujete, že jí budete využívat často. Proto musíte počítat s tím, že prvotní náklady budou o něco vyšší. Domácí pekárnu si vybírejte podle toho, co v ní chcete dělat. Nemusíte v ní péct jen chléb, můžete také dělat kynutá těsta na nejrůznější jídla, džemy a podobně. Pokud však budete v domácí pekárně péct chléb pravidelně a často, pak se vám jistě vyplatí investovat do domácí pekárny!

Těsto v obchodě versus domácí těsto

By: Phil Gradwell

Nyní máte na výběr dvě možnosti. Buďto si pořídíte směs na těsto přímo z obchodu, nebo si těsto na domácí chléb vytvoříte sami. Receptů je velká spousta. Plus směsi z obchodu je to, že nemusíte ztrácet čas tvorbou těsta. Pokud však chcete ušetřit, směs z obchodu Vám asi moc neušetří. Pohybuje se okolo patnácti až dvaceti korun. Když budete vytvářet své vlastní těsto, počítejte s delším časovým úsekem. Plusem je to, že přesně víte, co do těsta dáváte. Můžete si vytvořit celozrnný chléb, žitný chléb a podobně. Takovýto chléb vás pak ve finále vyjde zhruba na patnáct korun. A když budete péct chleba pravidelně doma, doba pro přípravu těsta se zkrátí, budete už přesně vědět, jak na to. Jedno je, ale jisté, nic se nevyrovná čerstvému, křupavému a vonícímu chlebu, který vytáhnete přímo z vaší domácí pekárny! Pečení se nebojte, domácí pekárna není počítač, její ovládání je jednoduché.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*