Medvědí krev – bulharské víno, které zná každý

Bulharsko je všestrannou zemí, která kromě krásné přírody a ideálního místa k dovolené, vábí okolní svět i na své historické, umělecké a kulinářské skvosty. Jedním z takových skvostů je i Medvědí krev, bulharské víno, které zná každé a své uplatnění si najde jak na poli degustačním tak i na poli kulinářském.

Medvědí krev je totiž všestranným nápojem, který nejenže dobře chutná, ale také může skvěle posloužit jako pomocník při vaření. V první řadě je Medvědí krev červené víno složené z odrůd Cabernet Sauvignon a Merlot. V obsahu láhve najdete řadu skvělých chutí a vůní v podobě lesních ostružin, rybízu a orientálního koření. Díky tomu má víno Medvědí krev velmi příjemnou chuť s pikantním závěrem. Kromě toho, že víno můžete vychutnávat a popíjet během večera, lze jej využít i v gastronomii a to jak při přípravě nápojů tak i různých pochutin. Bulharské kuchyně jej totiž využívá téměř vždy, tak proč by to nešlo i u nás.

Horké nápoje jsou jednou z možností, jak využít Medvědí krev. Svařené víno s troškou skořice a hřebíčku zahřeje každého a kromě toho skvěle chutná. K tomu si představte charakteristickou vůni Medvědí krve a máte nápoj, který připomíná magickou manu. Dále se Medvědí krev může využít při přípravě hotových jídel.

Je skvělé k podlití masa nebo jako surovina při tvorbě pikantních omáček. Fantazii se meze nekladou a nevyužít bulharské víno Medvědí krev k tvorbě kulinářského zážitku by byl velký hřích. Víno je dostupné téměř ve všech obchodech a supermarketech a jeho cena vás také příjemně potěší. Pokud tedy budete hledat levné a zároveň velmi chutné víno k romantickému večeru, nebo zkoušíte nový recept, kde je hlavní ingrediencí červené víno, Medvědí krev bude tou správnou volbou, která splní všechny vaše představy o dobrém víně se skvělou vůní a chutí.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*