Jak správně nakoupit odšťavňovač do kuchyně

By: mathiasbaert

Při nákupu odšťavňovače můžeme čelit hned několika problémům. Jedním z nich je krásný design. Odvede naši pozornost a my už nevěnujeme potřebnou soustředěnost na ostatní funkce. Kvalita se pozná zejména v praxi, ale i z nabízených parametrů ho lze poměrně dobře odhadnout. Předem si ujasněte, jakou investici do něj chcete vložit, co by měl umět a také, jak často ho budete používat.

Úskalí odstředivkových odšťavňovačů

By: Grannies Kitchen

Možná zdánlivě drobným detailem by se mohla zdát odstředivka. Nicméně i na té záleží. Víte o tom, že v mnohých případech odmrští drobné ovocné plody? Je tomu tak a děje se to zejména vysokými otáčkami, které by měly jít ovlivnit stupněm nastavení. Jedině tak si přijde člověk na své a bude spokojeně popíjet mléčný koktejl bez celého rybízu, borůvek nebo malin. Z odstředivých odšťavňovačů je šťáva hodně vodová a napěněná.

Který vybrat a kdy plus nároky na údržbu

By: Brian Cantoni

Pro zachování nutričních hodnot a dalších zdraví prospěšných látek se jeví jako výhodnější varianta šnekový nebo dvouhřídelový odšťavňovač. Tyto šťávy jsou o dost hustější a vypadají jako krém. Jsou lehce našlehané, neztrácejí svou barvu a jsou delší dobu trvanlivé. Ovocné a zeleninové šťávy z odstředivky jsou určeny k přímé konzumaci. Jsou tedy určeny k rychlému vypití a neuskladňování.

Vystačí si s nimi uživatelé, kteří šťávy konzumují ihned po odstředění. Připravte se i na to, že se odstředivka hůře myje a hrozí vám, že se o ní poraníte. Síto je ostré, tak musí člověk být skutečně opatrný.

Šnekové jsou asi nejméně náročné, ve většině případů stačí lehké kartáčování s proplachem vody, u hřídele je čištění potřeba zajistit o dost důkladněji. Ruční odšťavňovače jsou dost náročné, protože pohonem jsou vaše paže.

Roli hraje i finanční stránka

By: Peter Lindberg

Možná se vám prvotní investice do dvouhřídelového odšťavňovače zdá být vysoká, ale v závěru ušetříte na kupovaných surovinách. Stačí méně všeho a výsledek vás překvapí. Šťáva není tak vodnatá, přesto je jí více a připomíná hodně koncentrovaný džus. Nízkootáčkové odšťavňovače zpracují suroviny klidně i na pyré nebo kaše, což se hodí, když potřebujete umixovat kojeneckou stravu. Setkat se můžete i s názvem homogenizér. Ujistěte se také, že kupujete přístroj, který zvládne nadrtit i červenou řepu, hrušku a mrkev. Praktickou pomůckou jsou nástavce, jež ocení každá hospodyňka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*