Nejlepší dietní nákypy pro štíhlou linii

Chcete zhubnout do plavek nebo se zkrátka jen cítit skvěle? Nestačí jen pohyb, ale také správná strava. Propadněte kouzlu dietních nákypů a budete se cítit fit, to vám zaručujeme. Pojďme se společně podívat na několik receptů, které vás uchvátí. Dietním nákypům zdar!

Tvaroh a plno ovoce

Velice oblíbené jsou nákypy s tvarohem plné ovoce. Vyzkoušet můžete například tvarohový nákyp s jablky a borůvkami. Co všechno budete potřebovat? Čtyři jablka, čtyři lžíce borůvek a pomerančové šťávy, čtyři vejce, 500 g nízkotučného tvarohu, šest lžic krupice, dvě lžičky prášku do pečiva, sůl a dietní sladidlo.

Ovoce má v nákypech své místo.
Ovoce má v nákypech své místo.

A jak na to? Nejprve omyjte, osušte a rozčtvrťte jablka, která je nutné zbavit jádřinců. Zbylou dužinu nakrájejte na tenké plátky, smíchejte s borůvkami a citronovou šťávou. V další míse smíchejte vejce, trochu soli, tvaroh, krupici a prášek do pečiva. Vše zpracujte ručním šlehačem, aby vznikla nádherná pěna. Následně ji dochutíte sladidlem a přidáte ovoce. Vytvořenou směs dejte do vymazané pečící misky a pečte 45 minut na 180 °C.

Ke štíhlé linii patří i zelenina

Nákyp lze udělat také ze zeleniny! Potřebujete směs mrkve, petržele, kukuřice, brokolice, hrášku i květáku, dále sůl, jedno vejce, 400 g tvrdého sýra, nízkotučné mléko, olej, strouhanku a saturejku. Postup je prakticky stejný jako u nákypu z ovoce, v tomto případě se mísa vysypává ještě strouhankou. Upečený nákyp posypte strouhaným sýrem a nechte ještě krátce zapéct. Pochutnáte si!

A co třeba nákyp s tuňákem? Proč ne!

Fantazii se u nákypů meze nekladou, a proto se nebojte vyzkoušet ani nákyp s tuňákem! Budete potřebovat sůl, 60 g tuňáka ve vlastní šťávě, 50 g rýže basmati, 75 g sýru cottage, bazalku a dle chuti koření a bylinky.

Do nákypů můžete dát prakticky cokoli. I tuňáka!
Do nákypů můžete dát prakticky cokoli. I tuňáka!

Postup je jednoduchý! Stačí propláchnout rýži a smíchat ji se sýrem a tuňákem. Následně vše dochuťte solí, bylinkami či kořením. Směs nasypte do zapékací mísy a dolijte vodu. Množství vody nepodceňujte, rýže musí být celá ponořená a voda by měla sahat ještě zhruba centimetr nad ni. Vše takto připravené vložte do vyhřáté trouby a pečte asi dvacet minut. Pokud se voda odpaří rychle a voda bude stále tvrdá, nebojte se vodu dolít a v pečení pokračujte.

Tak dobrou chuť!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*